Spanwielen

Beschikbaar voor machines van 0,5 tot 80 ton

Van goede kwaliteit

Met een spanwiel houd je de ketting of rubbertrack op spanning. Het wiel zit tegenover de rijmotor en het sprocket. Het spanwiel, de brug en de vetspanner vormen vaak samen een geheel. De beugels of sloffen aan de zijkant van het wiel zijn geleiders die in de voorwielgeleiding van de onderwagen kunnen schuiven.

Constructie

Geproduceerd door onze partner in kwaliteit ITM Intertractor. OEM leverancier voor onder andere Liebherr, Wirtgen, Vögele, Hitachi en Komatsu.

Wat schuift dat?

Je kunt op werkdagen nog dezelfde dag een reactie van ons verwachten.

Onze modellen op de catwalk

Spanwiel met geleider

Het meestvoorkomende spanwiel is uitgevoerd met zijsloffen en vervang je in zijn geheel. We hebben deze wielen voor machines van alle klassen.

Getand spanwiel / sprocketwiel

Sommige machines hebben sprocketwielen in plaats van het klassieke spanwiel. Uiteraard bij GP in het assortiment te vinden.

Spanveer met brug

De spanveer, vaak inclusief de spancilinder zorgt ervoor dat de ketting of rubbertrack op de juiste spanning blijft. Deze zit gemonteerd achter het spanwiel en vormt zo vaak één geheel.

Onze partner in kwaliteit

GP staat voor kwaliteit en daarom zoeken wij leveranciers die dezelfde standaard hanteren. In het Duitse ITM die veel OEM onderwagens verzorgd vonden wij onze vertrouwde partner.

ITM Intertractor

Kwaliteit haal je bij GP

GP is sterk in revisie

Is het rijwerk van jouw machine toe aan vervangende onderdelen, onderhoud of sta je echt met stukken? In de werkplaats bij GP maken we jouw rijwerk in een handomdraai weer zo goed als nieuw. Door onze grote voorraad hebben we dit vaak snel voor je geregeld.

De voordelen van GP op een rij

Opzoek naar een passend spanwiel?

Neem gerust contact met ons op. Ons deskundig personeel vindt het juiste spanwiel voor jou!